Nya texter
Jean Nouvel
Philippe Starck

Information
Calimero
kontakta oss
contact us

Texts in English

Startsidan

Arkitektur
porträtt
byggnader
mässor
teori

Design
porträtt
objekt
mässor
teori

Media, film, IT

Resor

Arkiv


Arkitektur
mässor


Arkitekturbiennalen 2002
Tidigare har arkitekturbiennalen i Venedig varit den givna platsen för att söka framtidens arkitektur. I årets upplaga ’Next’ har verkligheten kommit ifatt experimenterandet. Allt är plötsligt möjligt. Och ska byggas. Vilt dekonstruerade, bloblikt uppblåsta, organiskt växande har tagit upp kampen med det modernistiskt kantiga. Men frågan är om det handlar om att synas till varje pris eller om att skapa rum som ger plats för vår samtid.
Hela artikeln


Arkitekturbiennalen 2000, Mindre estetik - Mer etik
Den sjunde upplagan av arkitekturbiennalen presenterar ett Babels torn av nya idéer. Postmodernism, dekonstruktivism, nymodernism och nyklassicism lämnas vind för våg i jakten på framtidens arkitektur. Skisser och modeller är bitvis lika diffust drömlika som Calvinos osynliga städer när arkitekturen närmar sig och beblandar sig med konsten.
Hela artikeln


   

Jorden runt på en dag?
Expo2000 i Hannover marknadsförs som årets givna attraktion, den största världsutställningen någonsin. Och visst är det stort. Och samtidigt tomt. På mer än 170 hektar, vilket lär motsvara 235 fotbollsplaner, ställer runt 180 länder ut publikfriande turistreklam med lite ansvarstagande agenda 21 floskler som alibi. Men allt är inte kommers, ’place-marketing’ och ’branding’, visst finns det spår efter intelligenta livsformer här och där.
Hela artikeln
2001 Calimero